Biografie

 

Bandleden : 

 

Joeri Jacobus

Zang, synths, programming & percussie

 

Carbon Twelve was het soloproject van Joeri Jacobus van 1996 tot begin 2000. Na het uitéénvallen van The Fallen Faith werd het accent stilaan verlegd van new wave naar meer eigentijdse muziekstijlen. Hierbij werd het accent verschoven in de richting van elektronische muziek. Carbon Twelve evolueerde van electro naar bigbeat, triphop en drum ’n  bass.

Via de samenwerking met verschillende andere muzikanten kwamen steeds weer andere muziekstijlen aan bod.

 

Bio : 1996 – 2000.

 

The start of it all…

 

De samenwerking met Maaike Theuninck uit Varsenare leverde een eerste demo op. De stijl van ‘The pounding of Ate’s heart’ leunde sterk aan bij electro en gothic.

Carbon Twelve kreeg zo contact met ‘Mirror of Time’ in Wevelgem. Dit leverde een optreden op met A Scapegoat’s Life en Oculi in DEJAqLATIE in Roeselare.

Ondertussen werden tegelijk twee demotapes in omloop gebracht: Mir en Let’s call it Flux. De eerste tape werd geïnspireerd op muziek uit de voormalige Sowjetunie. De tweede bevatte vier nummers die in het straatje van de gothic pastten.

Het leverde een plaatsje op in de Goth-rally van The Black Cave in The Steeple in Waregem. Gemengde reacties volgden op dit optreden en C12 groeide stilaan meer naar andere muziekstijlen. Carbon Twelve liet zich niet zomaar in een muziekgenre drummen.

 

Comax,… do you know how to do it?

 

Via contacten met Jeugdhuis Utopia kwam Guy Rosseel bij gelegenheid drummen bij Carbon Twelve. Twee concerten leverde dit op. Toevallig stond ook Illinois – met de overige leden van The Fallen Faith – op de affiche. Er werd gewerkt een democd. Het schijfje kreeg de naam ‘Comax’ mee. Via Comax kon C12 deelnemen aan twee rockrally’s. In Aartrijke leverde dit een tweede plaats op na Toy Dog uit St.-Eloois-Winkel in de ‘Career Opportunity’. De talententjacht van jeugdhuis De Betonneuse uit Pittem was minder hoopgevend. Carbon Twelve was goed voor de rode lantaarn.

 

 

Carbon Twelve en Iseki Records

 

Eén van de hoogtepunten van de groep kwam in juni 1998. Het optreden in The Warehouse (Roeslare) werd door een enthousiaste menigte gesmaakt.

 

Carbon Twelve carbonised.

 

Andere projecten namen steeds meer tijd in beslag waardoor C12 bijna letterlijk opbrandde. De laatste twee optredens onder naam Carbon Twelve werden in Eernegem en Roeselare gehouden. Het feit dat er in de V.S. ook al een Carbon Twelve bestond, was de laatste druppel om te beslissen om met Carbon Twelve te stoppen.

Tegenwoordig klooit Jacobus alleen verder op synths onder de naam Trebnik.

 

 

 

<created by joejac>